Patris Health - Test za Helicobacter pylori za samotestiranje
Test za Helicobacter pylori

Test za Helicobacter pylori

14,95 

Test za Helicobacter pylori Patris Health® je presejalni hitri test za odkrivanje okužbe s H. pylori, bakterijo, ki povzroča razjede na želodcu in dvanajsterniku.

Pomembno: Ta test ni primeren, če ste bili s Helicobacter pylori okuženi in zdravljeni v preteklosti.

Zakaj? Protitelesa proti H. pylori lahko v krvi ostanejo še več let po že ozdravljeni okužbi. Zato so rezultati seroloških testov lahko pozitivni tudi, če niste okuženi.

Če pa še nikoli niste bili zdravljeni za H. pylori, vam lahko naš test zelo koristi. Je eden najzanesljivejših hitrih presejalnih testov za to želodčno bakterijo na trgu. Je najmanj 90 % točen in v uporabi že več kot 10 let, tudi v laboratorijih. Proizveden je v Franciji po ISO13485 in odobren za samotestiranje s strani evropskega priglašenega organa.

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 30 EUR.

 • Diskretna dostava.
 • 24/7 podpora uporabnikom
 • Nakup brez tveganja – zamenjava ali vračilo denarja.

Ključne informacije o Patris Health® Testu za Helicobacter pylori

Po okužbi s Helicobacter pylori imunski sistem proizvede specifična protitelesa. Test je serološki presejalni test, ki zazna ta protitelesa v krvi in če so prisotna pokaže na okužbo.

Patris Health - Hitri test za H. pylori - za samotestiranje

Teste že več kot 10 let uporabljajo tudi v bolnišnicah in laboratorijih.

Pogosta vprašanja o Patris Health® Testu za Helicobacter pylori

Komplet za testiranje vsebuje:

 • eno testno napravo,
 • eno testno raztopino,
 • dve kapalki za odvzem in prenos krvi,
 • dve lanceti za vzorčenje krvi,
 • en alkoholni robček za razkužitev prsta
 • podrobna navodila za uporabo z ilustrativnim prikazom postopka testiranja

OPOMBA: Za testiranje potrebujete le eno kapalko in eno lanceto. Dodatna ena kapalka in ena lanceta sta priloženi za rezervo, če ju boste morda potrebovali pri testiranju.

Naš test je eden redkih hitrih presejalnih testov za H. pylori, ki je preizkušen s tremi različnimi laboratorijskimi tehnikami.

V kliničnih študijah ovrednotenja delovanja je bilo delovanje testa primerjano s tehnikami ELISA, Western Blot in biopsijo.

Konkurenčne znamke navajajo značilnosti delovanja v primerjavi s tehniko ELISA. V tej kategoriji ima naš test naslednje značilnosti:

Občutljivost: 94,12 %
Specifičnost: 100

Celokupno je Test za Helicobacter pylori Patris Health® najmanj 90 % točen. Proizveden v Franciji iz visoko kakovostnih materialov po standardu ISO13485. Certificiran (CE0483) je v Nemčiji in odobren za domačo uporabo s strani evropskega priglašenega organa.

Ne. Serološki testi kot je naš niso primeri za preverjanje ponovne okužbe. Protitelesa proti H. pylori lahko v krvi ostanejo še več let po preboleli okužbi. V takšnem primeru je rezultat lahko lažno pozitiven. To pomeni, da je lahko test pokaže pozitiven rezultat kljub temu, da niste okuženi.

Ne. Serološki testi niso primerni za preverjanje uspešnosti zdravljenja (glej zgornji odgovor na vprašanje).

Za ta namen uporabite Test za Helicobacter pylori iz blata ali pa se posvetujte s svojim zdravnikom o primerni laboratorijski preiskavi (npr. dihalni test).

Ne, ni treba. Protitelesa proti H. pylori je možno zaznati tudi v primeru terapije z zaviralci protonske črpalke.1

1 Enko, Dietmar & Halwachs-Baumann, Gabriele & Stolba, Robert & Rössler, Ortrun & Kriegshäuser, Gernot. (2016). Performance evaluation of a rapid whole-blood immunoassay for the detection of IgG antibodies against Helicobacter pylori in daily clinical practice. Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials. 15. 10.1186/s12941-016-0161-1.

Če zaradi kakršnega koli razloga testna naprava ne deluje, jo fotografirajte in nam fotografijo pošljite po e-pošti na naslov [email protected]

Prosimo upoštevajte: Naši kompleti za testiranje so preprosti za uporabo in razviti še posebej za posameznike brez izkušenj. Napake se dogajajo predvsem, ko se navodila za uporabo ne upoštevajo natančno. Korakov testiranja se ne sme preskočiti. Upoštevati je treba predpisano količino krvi, količino testne raztopine in čas. Komplet za testiranje vsebuje podrobna in ilustrativna navodila za uporabo. Če jih natančno upoštevate, ne boste imeli nobenih težav.

Testiranje je zelo enostavno. Najprej z lanceto prebodete prst in odvzamete kapljo krvi. Nato kri zmešate s testno raztopino in mešanico dodate na testno napravo.

Za izvedbo analize posamezniki običajno potrebujejo 5 minut. Nato pa je treba počakati še 10 minut na rezultat.

Ne, ni treba. Test je zelo enostaven za uporabo. Komplet za testiranje tudi vsebuje razumljiva navodila za testiranje z ilustrativnim prikazom korakov testiranja.

Da, čeprav je testna črtica (T) komaj vidna, je treba takšen rezultat interpretirati kot pozitiven.

Intenzivnost obarvanosti testne in kontrolne črtice se lahko razlikuje. Pomembno je le, da sta vidni, ne glede na intenzivnost barve.

Zakaj izbrati Test za Helicobacter pylori Patris Health®?

Zaviralci protonske črpalke ne vplivajo na koncentracijo protiteles v krvi.

Testirate se sami doma. Za testiranje vam ni treba obiskati laboratorija ali zdravnika.

Izvedba je hitra. Testiranje vam vzame le 15 minut vašega časa, 5 minut za analizo in 10 minut za čakanje na rezultat.

Testiranje je enostavno. Posebna usposobljenost ni potrebna. Kompleti za testiranje so namenjeni ne-strokovnjakom. Tudi če nimate izkušenj s samotestiranjem, boste lahko analizo opravili brez težav. Podrobna navodila za uporabo vas bodo vodila skozi celoten postopek testiranja.

Rezultatu lahko zaupate. Test je klinično potrjen in ga uporabljajo že več kot 10 let po vsem svetu.

Patris Health - Želodec brez Helicobacter pylori je srečen želodec

Točnost in zanesljivost

Klinične študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test najmanj 90 % točen. V kliničnih študijah ovrednotenja delovanja je bilo delovanje testa primerjano s tehnikami ELISA, Western Blot in biopsijo.

Konkurenčne znamke navajajo značilnosti delovanja v primerjavi s tehniko ELISA. V tej kategoriji ima naš test naslednje značilnosti:

Občutljivost: 94,12 %
Specifičnost: 100

Test za Helicobacter pylori Patris Health® je proizveden v Franciji iz visoko kakovostnih materialov po standardu ISO13485. Certificiran (CE0483) je v Nemčiji in odobren za domačo uporabo s strani evropskega priglašenega organa.

Patris Health - Certifikati hitrega testa za H. pylori

Presejanje okužbe s H. pylori iz kapljice krvi s prsta.

Postopek testiranja

Testiranje vam bo vzelo 15 minut – 5 minut za analizo in 10 minut čakanja na rezultat.

 1. S prsta odvzamete vzorec krvi.
 2. Kri in testno raztopino dodate na testno napravo.
 3. Počakate 10 minut na rezultat.

Kompletu za testiranje so priložena podrobna navodila za testiranje. Če natančno sledite preprostim korakom, ne boste s testiranjem imeli nobenih težav.

Patris Health - 15 minutes testing time for self-testing

Odčitavanje rezultatov

Rezultat testa odčitate vizualno kot negativen, pozitiven ali neveljaven.

Intenzivnost obarvanosti testne in kontrolne črtice se lahko razlikuje. Pomembno je le, da sta vidni, ne glede na intenzivnost barve.

Pozitiven: Pojavita se kontrolna (C) in testna (T) črtica.

 

 

Negativen: Pojavi se le kontrolna črtica (C).

 

 

Neveljaven: Neveljaven rezultat se pojavi, če niste natančno upoštevali navodil za testiranje. Fotografirajte testno napravo z rezultatom in nas kontaktirajte na [email protected]

Results of home rapid tests

Test lahko naročite takoj preko spletne strani, po e-pošti [email protected] ali po telefonu 030 347 400.

Dodatne informacije

Znamka

Patris Health

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test za Helicobacter pylori”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja